Thuis bij Jamie ( review )

Jamie thuis 3

Dit is toch wel een van mijn favoriete kookboeken!

Ik verzamel kookboeken en mijn collectie loopt erg uiteen. Ik heb boeken van bekende chefs, minder bekende chefs, landen, thema’s, noem maar op….

Voordat we nog geen 24kitchen hadden keek ik veel naar de series van Jamie Oliver, ook de herhalingen keek ik gewoon nogmaals. En alhoewel ik niet heel veel kook uit de boeken van Jamie ( raar genoeg! ) was ik na de serie op de televisie meteen weg van dit boek! Ik wist dan ook dat deze in mijn collectie moest en zo geschiedde 🙂

De indeling is gemaakt op de seizoenen, en bij elk seizoen neemt Jamie er een paar groenten uit waar hij mooie gerechten mee maakt. Wat ik zo leuk vind aan dit boek is het feit dat Jamie je ook uitlegt hoe je bepaalde groenten zelf kunt verbouwen, en waar je dan op moet letten.

Ik heb zelf geen moestuin, en als ik ooit nog eens de postcodeloterij win, of met pensioen ga dan komt die er echt wel, maar nu heb ik er gewoonweg geen tijd voor. Ik lees er echter wel graag over, en vind het interessant om te lezen hoe de groenten die ik eet verbouwd worden, en wat er allemaal komt kijken bij het kweken van bijvoorbeeld rabarber. Kinderen weten soms niet eens dat prei in de grond groeit, en ik vind het dan ook erg belangrijk om dit mijn kind mee te geven.

In het boek staan schitterende foto’s van Jamie zijn moestuin, de groenten, maar ook van de gerechten. Prachtig!

Jamie thuis 2

De hoofdstukken zijn als volgt onderverdeeld;

  • lente ( met oa eieren, asperges en lamsvlees )

  • zomer ( met oa heerlijke BBQ-gerechten, lekkere aardbeien, wortels en bieten )

  • herfst ( met oa wild, paddenstoelen en fruit uit de boomgaard )

  • winter ( met oa prei, pompoen, wintergroenten en gebak )

 

 

Ook het register is erg makkelijk ingedeeld op alfabetische volgorde, maar ook staat er achter elk gerecht of het vegetarisch is of niet. Dit boek is dan ook echt een must voor de vegetariër, maar ook voor de flexetariërs onder ons die af en toe eens een dagje zonder vlees of vis willen eten in de week. Met deze gerechten mis je het stukje vlees of vis niet eens!

De gerechten zijn niet moeilijk, en wat ik de laatste tijd steeds belangrijker vind is dat je kookt met verse groenten. Doordat je gerechten kunt maken met seizoensgroenten houdt je de prijzen ook nog eens laag, maar belangrijker, je eet gevarieerd. Ik heb de groenteboer opnieuw ontdekt en speel nu steeds meer met groenten die ik nog niet kende ( wel van naam, maar wat maak je in godsnaam met pastinaak? )

Dat maakt dat dit een tijdloos boek is. Het boek is namelijk al in 2007 uitgebracht, maar heeft naar mijn mening nooit de waardering gekregen die het verdient!

Jamie thuis 4 Jamie thuis 1

Kijk of je er nog aan kunt komen, en ga deze lente nog aan de slag in je moestuin. En lukt het nou niet met die moestuin? Dan kun je er in ieder geval in lezen hoe je makkelijk de bbq aan kunt krijgen om de fijnste gerechten te maken deze zomer.

Thuis bij Jamie” door Jamie Oliver

Aantal blz; 407

ISBN 9789021520889

Kosmos Uitgevers

De foto’s bij deze review zijn door mij gemaakt van het originele boek. Deze review is ook gestuurd naar Kosmos Uitgevers ter kennisgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *