Sinterklaas Fudge

Deze weken heb ik jullie een paar van mijn favoriete Sinterklaas recepten gegeven. Dit recept voor fudge kennen jullie waarschijnlijk al wel, maar ik vond het zo leuk om deze aan te passen aan de Sinterklaas dat ik hem nog eens deel. Je kunt met deze “basis fudge” alle kanten op, maar deze met Sinterklaas snoepgoed is extra gezellig en leuk! Als je bij iemand bent uitgenodigd voor pakjesavond is het ook erg leuk om deze fudge in een gezellig doosje te verpakken en mee te nemen voor de gastvrouw/gastheer. Of als je juist gasten krijgt dan mag een schaaltje met deze heerlijke Sinterklaas fudge natuurlijk niet op je tafel ontbreken!

Uit dit recept haal je ongeveer 30 blokjes fudge

Wat heb je nodig?

  • 125 gram pure chocolade

  • 125 gram melkchocolade

  • 25 gram roomboter

  • 397 gram gecondenseerde melk (dit is 1 blik)

  • Kruidnootjes

  • Sinterklaas snoepgoed

  • Naar smaak rozijnen of studentenhaver.

Ik gebruik een een schaal, dit kan een vierkante of rechthoekige zijn, met een hoge opstaande rand. Je krijgt dan een “blok” fudge, deze kun je dan in mooie blokjes snijden. Deze schaal bekleed je met ovenpapier ( of bakpapier ) zodat deze straks mooi loslaat. Ook gebruik ik een pannetje met een dikke bodem, en een spatel om te roeren.

Wat ga je doen?

Chocolade fijnhakken, met een mes of in de keukenmachine.

In een pannetje met een dikke bodem laat je de gecondenseerde melk, roomboter en chocolade smelten tot een mooie egale “massa” Dan laat je de fudge nog een klein beetje indikken en haal je het pannetje van het vuur.

Meng het Sinterklaas snoepgoed en wat ( gebroken ) kruidnootjes door de fudge.

Leg op de bodem van je schaal het bakpapier, leg hier een mooie laag kruidnootjes op.

Stort de fudge in de schaal en versier met nog wat snoepgoed zodat het er supergezellig uitziet.

Laat de fudge opstijven in de koelkast, een nachtje is het beste, maar als je niet zo lang kunt wachten moet je toch echt 4 uur geduld hebben.

Haal de fudge uit de schaal en snij hem in mooie blokjes, presenteer deze op een mooie schaal, of verpak hem in een gezellig doosje als cadeautje.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *