Schuimpjesroom

Dit is een heerlijk en luchtig toetje als afsluiter van een uitgebreid diner. Maar ook om gewoon eens flink de show te stelen op een doordeweekse dag. Het is weer eens wat anders dan een schaaltje vla of yoghurt, maar misschien wel net zo makkelijk te maken. Oké, in yoghurt zitten misschien minder calorieën, maar daar hebben we het verder niet over…..

Ik gebruik citroensap uit een fles, dit omdat ik deze ook veel gebruik in de dressings van salades, maar ook in cocktails. Doe je dit nu niet, dan kun je ook gewoon een citroen kopen en deze uitpersen. Net zo makkelijk, en niet heel veel extra werk.

Bij dit toetje zou je flink uit kunnen pakken door je eigen schuimpjes (merengues) en je eigen lemoncurd te maken, maar eigenlijk heeft dit toetje dat niet echt nodig, en denk ik dat het in dit geval geen echte toegevoegde waarde heeft.

Je maakt met dit recept 4 toetjes.

Wat heb je nodig?

  • 250 ml verse slagroom (ongeklopt)

  • 3 eetlepels lemoncurd (bij veel supermarkten te koop, staat vaak bij de jam)

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 flinke merengue van de bakker, gebruik je schuimpjes uit de supermarkt dan ongeveer een flinke hand vol.

Verder gebruik ik een mixer om de slagroom te kloppen (als je echt stoer bent kan dit natuurlijk met de hand!) een beslagkom. Leuke glaasjes om het in te serveren, dit maakt het extra feestelijk.

Wat gaan we doen?

Klop de slagroom lobbig, dit wil zeggen dat het al wel wat dikker is geworden, maar nog net niet stevig. Je moet in de kom met slagroom lijnen kunnen trekken met de garde, maar het moet nog niet zo zijn als stevig opgeklopte slagroom.

Schep de lemoncurd in een bakje, voeg hier de eetlepel citroensap bij en meng dit. Dit is net om het wat dunner te maken zodat het mooi door de slagroom mengt.

Verkruimel de schuimpjes boven de kom met slagroom, en voeg 2/3e van de verdunde lemoncurd toe en vouw dit rustig door elkaar, niet meer mixen! Gewoon rustig met een lepel, of een spatel alles door elkaar ‘vouwen’

schuimpjesroom

Verdeel wat druppels lemoncurd over de glaasjes, de schuimpjesroom erin scheppen en laat daar als laatste nog wat van de overgebleven lemoncurd over heen druppelen. Laat dit in de koelkast opstijven tot je het moet serveren. Versier voor het opdienen nog met een heel schuimpje, of nog wat verkruimelde schuimpjes en je bent klaar!

Geniet ervan!

Babsjuh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *