Review – Smokey Goodness

7 juli 2016Boekreview, , , Standard

Dit jaar heb ik samen met de kleine gup een mooi cadeau gekocht voor papa. En stiekem ook een mooi cadeau voor mama, want met de wetenschap dat er binnenkort een mooi groen ei-tje bij ons in de tuin komt, kon een goed BBQ boek niet uitblijven natuurlijk. Manlief is zich al een tijdje aan het verdiepen in het ‘roken’ op de BBQ, en dat resulteerde in de aanschaf van een ‘ei’(met een beetje hulp en sturing van ondergetekende) En aangezien manlief niet gezegend is met het ‘liefde-voor-koken-gen’ leek een handleiding mij wel op zijn plaats. Ik had vernomen dat Smokey Goodness HET ultieme BBQ boek is, en zo geschiedde.

Op de cover staat een foto van een stoere meneer, Jord Althuizen is wereldkampioen BBQ, en dat word je niet zomaar…..

In 2013 heeft Jord voor het eerst deelgenomen aan een BBQ wedtrijd, en met een beetje hulp hier een daar is hij uitgegroeid tot de wereldkampioen BBQ die hij nu is. Als er iemand tips kan geven over hoe het moet is hij het dus wel!

Het boek is een echte ‘eye-catcher’ Mooi vormgegeven, met fantastische foto’s van gerechten die je zo in je mond zou willen steken. Het boek wisselt recepten af met ervaringen van Jord, en daarnaast de prachtigste foto’s. Ik bladerde het door en was op slag verliefd, wat een tof boek!

IMG_7231

Behalve recepten krijg je als lezer ook uitleg over BBQ jargon, BBQ basics, en welke hulpmiddelen je nodig hebt om net zo te kunnen BBQ-en als Jord. In verschillende hoofdstukken vind je recepten over vis, vegetarisch, gevogelte, en varkensvlees. Maar je krijgt ook recepten voor BBQ-sauzen, marinades/rubs, en smaakmakers. Ook uitleg over welk bier, wijn en natuurlijk whiskey geschikt zijn voor bij de BBQ ontbreekt niet in dit boek. Er is een hoofdstuk ‘the sweet ending’ met, de naam zegt het al, zoete gerechten van de BBQ. Deze foto’s hebben ook een hoog ‘yummie-gehalte’ en ik heb al plakkertjes in het boek gedaan bij welke gerechten er het eerste gemaakt moeten worden.

IMG_7232

Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat het een zeer uitgebreid boek is, wat je inderdaad mag betitelen als “Het ultieme BBQ boek”

Bij de doorgewinterde BBQ fan mag dit boek niet ontbreken, maar ook als je nog maar een ‘rookie’ bent op BBQ gebied kun je heel veel uit dit boek halen. Jord daagt je zelfs uit om het eens tegen hem op te nemen op een kampioenschap! Alles word duidelijk uitgelegd, in niet te veel woorden. Kort en krachtig, daar hou ik van.

Titel; Smokey Goodness, het ultieme BBQ boek

Auteur; Jord Althuizen

Hardcover, 224 blz

ISBN; 9789021562292

Uitgeverij Kosmos

COMMENTS

Lianne

Oh men! Die pan met s’mores ziet er waanzinnig lekker uit! Ik ga een pizza s’mores nog een keer fabriceren, lijkt mij ook niet verkeerd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *