Londen

11 mei 2016Travel, , , Standard

Vorige week was ik in Londen. Ik was er nog nooit geweest, maar de wens om er eens heen te gaan bestond al zo lang, en nu was het dan eindelijk zo ver….

Mijn verwachtingen waren door alle verhalen behoorlijk hoog geworden, maar Londen heeft ze allemaal waargemaakt. Wat een fijne, leuke en mooie stad.

Ik had deze reis gewonnen met een receptenwedstrijd van Maille, en Harry ( storemanager, Maille London ) zou mij rondleiden in ‘zijn’ Londen. Hij wil graag zijn wijk op de kaart zetten voor de ‘foodies’ die Londen bezoeken. De meesten gaan nu richting Borough Market, maar Harry heeft me laten zien dat er nog veel meer leuke winkeltjes zijn.

Met de metro ( underground ) stap ik uit op Piccadilly Circus en meteen zie ik het toeristische Londen. Overal mensen, de typische rode dubbeldekkers, en heel veel gevels met schreeuwende logo’s van de bekendere merken. “This is London Baby!”

Ik heb het adres gekregen van de Maille store waar Harry op me wacht. Ik kijk mijn ogen uit, wat een fantastische winkel! En eigenlijk mag je deze winkel, geen winkel noemen, door de çlassy’ uitstraling spreek je al snel van een boutique. Trots laat Harry me ‘zijn’ boutique zien en ik mag van alles proeven, heerlijk!IMG_6670

“Coffee?” vraagt Harry me, en dat lijkt me een goed begin van deze dag. Hij neemt me mee naar zijn favoriete koffietentje. Hij is van Griekse komaf, en de koffietent is dan ook Grieks. Carpo vind je op 16 Piccadilly W1, London en ze hebben er allerlei heerlijkheden! Koffie, koffie-specialiteiten, nootjes, chocolade, griekse lekkernijen, gedroogd fruit, ik kijk mijn ogen uit…Wat een superwinkel! Harry besteld een iced-coffee, want ook in Londen was het bloedheet die dag, en een stukje halva ( = griekse lekkernij gemaakt van sesam ) Ondertussen krijg ik van het personeel van alles aangereikt om te proeven. Wat ik toch wel een topper vond, was een ‘pindarotsje’ maar dan gemaakt van amandelen……zo lekker!!! Een must go wanneer je op Piccadilly bent.

IMG_6648

Nadat we een beetje van de hitte waren bekomen liepen Harry en ik verder. De volgende stop was Cheesemongers die je kunt vinden op 5A Porchester Pl, London. Een klein winkeltje gespecialiseerd in, je raad het al, kaas! De geur in de winkel is er eentje waar je of van houd, of vreselijk vind. Ik moest me er eventjes overheen zetten, maar het is het waard. Het assortiment is fantastisch! Ook hier mocht ik weer proeven en ik was helemaal verbaasd van een kaasje dat leek op fudge, deze was gemaakt met gecondenseerde melk. Het smaakte wat zoet, maar toch ook weer niet…je moet het eigenlijk gewoon eens proeven!

IMG_6653

Van kaas naar whisky, want wat is Engeland zonder whisky 😉 We stappen de Whisky Shop binnen gelegen op 70 Piccadilly, London. Wat een fan-tas-tische winkel!!! Het deed me denken aan een ouderwetse bibliotheek, compleet met trappetjes en alles. We mochten ook hier weer proeven, het personeel is erg vriendelijk en kunnen je alles vertellen over de verschillende whiskys die er zijn. Ook als je geen liefhebber bent van whisky, moet je deze winkel even binnenlopen. Kijk zelf maar….

IMG_6657

Na al dat hartige geweld, was het wel weer tijd voor iets zoets en waar kan dat beter dan bij Ladurée te vinden in de Burlington Arcade. De winkel is mega kitch, overal waar je kijkt zie je goud. De winkel heeft geen groot assortiment, maar ze blinken uit in macarons. En dat proef je! Je betaald bijna 2 pond voor een macaron, maar je moet er eentje geproefd hebben. Misschien wel twee 😉

IMG_6659

Zoet, en nog meer zoet dat vind je in Minamoto Kitchoan London Branch, 44 Piccadilly. Het is een Japanse snoepwinkel!!! Ik wist niet eens dat het bestond…. Doordat ik met mijn Nederlandse standaarden totaal niet gewend ben aan alles wat met jelly te maken heeft, was ik wat huiverig voor Japans snoepgoed. Het meeste ziet er nep uit, wat er in de display ligt lijkt alsof het niet echt eetbaar is, maar dat is het wel 🙂 Ik heb me over mijn angst voor alles wat met jelly te maken heeft gezet, en het was echt heerlijk. Lastig te eten, maar heerlijk!

IMG_6661

Het toetje heeft Harry als laatste bewaard…we duiken de Fortnum and Mason in. Een winkel waar ‘The Queen’ zelf haar boodschappen haalt, en dat is de winkel ook wel aan te zien. Het straalt luxe uit, maar door alle toeristen die er rondlopen voel je je al snel op je gemak en niet echt ‘underdressed’ Ik voelde me daar echt als een kind in een snoepwinkel, heb me vaak afgevraagd hoeveel ruimte ik nog in mijn koffer had, en me voorgenomen om niet te veel geld uit te geven. Ik heb me er tegoed gedaan aan de thee, kruiden, leuke potjes/blikjes en moederdagcadeautjes 😉 Oh, en de gebak-afdeling moet je heeeeeeel snel voorbij lopen, beter nog vermijden……

IMG_6663

Zoals je ziet was het een heerlijke reis. Veel gezien, een hoop geproefd, en met pijn in mijn hart afscheid genomen. Londen wat ben je leuk!!! Dus als je er eens bent, stap uit op Piccadilly, vermijd de drukte en draai je eens om, loop eens de andere kant op, en ontdek wat voor lekkers en moois Londen je nog meer te bieden heeft!

Babsjuh

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *