Lemonade

Hierbij geef ik je mijn recept voor een lekkere, zomerse lemonade. Het is nog niet zover, maar tegen de tijd dat het zomer is ben je me dankbaar dat je het hebt. Het is ook een lekkere basis voor een cocktail, of misschien gebruik je hem wel als alcoholvrije limoncello na een lekkere Italiaanse maaltijd. Je kunt er alle kanten mee op!

Ik hou van een behoorlijke citroensmaak, hier thuis hoorde ik al vaak; “te zuur!” dus je kunt er op het einde zoveel water aan toevoegen als je wilt, maak hem naar je eigen smaak!

Je hebt nodig;

  • 4 eetlepels suiker ( 100 gram )
  • 150 ml water
  • de schil van 1 citroen
  • het sap van 3 uitgeperste citroenen
  • water om aan te lengen

Ik gebruikte een pannetje, een kan om het sap in op te vangen, een zeef en een trechter om het netjes in de fles te krijgen.

Zo maak je het;

Doe de suiker, de 150 ml water en de schil van 1 citroen in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur.

Ondertussen pers je 3 citroenen uit en voeg je het sap toe aan de citroensiroop die je net gemaakt hebt. Dit roer je goed door en giet je daarna door een zeef in een kannetje/bakje. Ik vul het aan tot 500 ml, dit betekent dat ik er 200 ml water aan toe voeg, maar proef het eerst eens en gebruik meer water als je het te zuur vind. Als het mengsel is afgekoeld giet je het netjes met behulp van een trechter in de fles en kun je het ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren.

Tip: voor extra frisheid kun je de siroop ook aanmaken met bruisend water.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *