Knoflookbrood – the easy way!

We eten het allemaal wel eens, een afbakbroodje uit de supermarkt. Helemaal niks mis mee, maar deze keer geef ik je een recept om dat broodje nog lekkerder te maken. Een “gepimpt” broodje is een leuke manier om je gasten eens te verrassen met een heerlijk broodje bijvoorbeeld bij de lasagne, maar waar je niet te veel moeite voor hebt hoeven doen!

Dit recept is voor 4 broodjes, ik gebruik mini ciabatta’s omdat die zo mooi afbakken, maar je kunt hiermee experimenteren wat je zelf lekker vind.

Dit heb je ervoor nodig;

  • 4 mini ciabatta’s

  • 2 theelepels geperste knoflook ( een ½ theelepel per broodje )

  • zout en peper

  • (olijf) olie

  • 2 theelepels rozemarijn ( gedroogd of vers, net wat je hebt )

  • 2 theelepels tijm ( gedroogd of vers, net wat je hebt )

  • 2 vellen ovenpapier

Ik heb mijn oven voorverwarmd op op 180 graden Celsius. Iedere oven is anders, ik werk met een heteluchtoven. Een gewone oven kun je het beste op 200 graden Celsius zetten.

Zo maak je het;

Snijd de ciabatta’s in tot ongeveer de helft van het broodje, net of je plakjes snijd, maar je laat het broodje aan elkaar zitten. Dit zorgt ervoor dat de kruiden straks lekker in het brood zitten, maar dat het brood niet uitdroogt. Bewaar de verpakking, dit zorgt ervoor dat het geen rommeltje word.

knoflookbrood

Besprenkel de broodjes met olie, strooi er zout en peper overheen, de tijm, rozemarijn en knoflook. Smeer dit lekker in de broodjes, wentel ze nog even goed door de olie die eraf is gelopen zodat je hele broodje lekker gekruid is.

Maak van een vel ovenpapier een prop en houd het onder de kraan. Knijp het goed uit en trek het langzaam weer uit elkaar tot je een nat, gekreukeld, vel ovenpapier hebt. Schud het overtollige water eraf.

Leg hier de broodjes per twee op en vouw er een pakketje van. Herhaal dit bij het andere vel oven papier en wikkel hier de twee andere broodjes in.

knoflookbrood (2)

Leg de “pakketjes” op het rooster in het midden van de oven gedurende 10 minuten. Je stoomt nu de broodjes heerlijk zacht, haal na 10 minuten het papier eraf en leg ze nog heel even ( ongeveer 5 minuten ) in de oven voor een knapperig korstje, maar niet te lang anders droogt je brood weer uit.

Serveren en genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *