Kaasfondue

Deze week waren er heel wat bloggers die aan de kaasfondue gingen, en dat is ook niet zo heel erg raar. Er was een mooi pakket kaas beschikbaar gesteld door De Lekkerste Kaas . Je mocht zelf lekkere kazen uitzoeken, en aangezien ik nog ‘kaasfonduemaagd’ was heb ik gekeken voor de kaasfondue-mix. Erg makkelijk want je krijgt de blokjes helemaal gemixt en voorgesneden geleverd….superhandig!

Behalve dat De Lekkerste Kaas, lekkere (duh!) levert, wil ik ook nog even kwijt dat ze het ook erg netjes afleveren. Met voedingsmiddelen versturen vind ik het altijd een beetje ‘tricky’ maar dit was erg goed gedaan! De kaas zat in een grote box van piepschuim, met koelelementen, in folie en dan ook nog eens voldoende opgevuld zodat je kaas netjes aankomt.

We hebben er een avondje voor uit getrokken om de kaasjes te testen ( wat een rotklus! ) en om natuurlijk voor het eerst kaasfondue te proberen, en daarom hieronder nog een stukje over kaasfondue 🙂

Een kaasfondue is ideaal om te serveren rond borreltijd. Krijg je eters, of blijft de brunchvisite wat langer dan gepland? Dan is zo rond borreltijd een kaasfondue heerlijk. Lekker makkelijk, niet veel werk, en je gasten voelen zich heel speciaal dat je dit voor hun op tafel hebt gezet.

Bij de kaasfondue kun je van alles serveren. Neem wat je lekker vind om in je kaas te dippen, dit kan wortel, broccoli of andere groenten zijn. Brood of soepstengels, maar ook gebraden gehaktballetjes kun je gebruiken…

Met dit recept kun je 4 personen gezellig laten borrelen. Als hoofdgerecht is het voldoende voor 2 personen, al ligt het er erg aan wat je erbij serveert natuurlijk.

Wat heb je nodig?

  • Ongeveer 500 gram kaas ( kies kaas die je lekker vind, ik had een mix van Gruyère, jonge kaas en kruidenkaas, in blokjes gesneden of geraspt van De Lekkerste Kaas uiteraard.)
  • 150 ml witte wijn ( goede wijn! Dit bepaald de smaak van je fondue )
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat
  • groenten, brood, lekkers om mee te dippen.

Ik gebruik een steelpan met een dikke bodem om de kaasfondue in klaar te maken. Ik giet het daarna over in een kaasfondue-pan die je op een brandertje warm houdt. Maar je kunt ook gewoon de steelpan op een brander zetten.

Wat ga je doen?

Giet de wijn in een steelpan ( doe ongeveer 3 eetlepels wijn in een apart bakje om straks de maizena in op te lossen ) pers hier de 2 tenen knoflook boven uit en verwarm de wijn op een klein pitje.

Als de wijn warm begint te worden doe je de kaas erbij. Zet het vuur niet te hoog, verwarm de kaas langzaam. Je merkt dat de kaas en de wijn niet heel erg goed mengen in het begin, maar dit komt helemaal goed!

Meng de eetlepel maizena met de wijn die je apart het gehouden en maak hier een papje van. Voeg dit bij het kaasmengsel en roer het goed door. Je zult merken dat de kaas en de wijn nu wel goed samenkomen. Breng de kaas op smaak met peper en nootmuskaat.

Serveer op een mooie houten plank of dienblad met al het lekkers om te dippen eromheen.

Geniet ervan!

Dat ik de kaas gekregen heb om hier een review over te schrijven doet niets af aan mijn mening. Het hierboven geschreven stuk is mijn eigen mening, die is namelijk niet te koop 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *