Getest! – Bartender’s Choice van Hooghoudt

Getest – Hooghoudt Bartender’s choice

Een paar weken terug zag ik op social media allerlei foto’s voorbij komen van het nieuwste product van Hooghoudt. Toen ik aangaf dat ik dat een mooi product vond en ik er erg benieuwd naar was, kreeg ik een erg mooi pakket toegestuurd. Ik dacht 1 fles te krijgen, maar Hooghoudt was erg gul, en ik trof niet 1 maar 3 flessen aan bij de foodpost! De dag erna vierden we een verjaardag, dus dat was een ideale gelegenheid om het eens uitvoerig te testen 🙂

De flessen zijn erg mooi vormgegeven, en door de vrolijke kleurtjes doet het drankje erg zomers aan. Ik kreeg flashbacks naar mijn jeugd, en moest meteen denken aan de Breezers en Smirnoff van “vroeger” (alsof ik nu zo oud ben, maar toch!)

Toen ik hoorde dat ik wat toegestuurd kreeg heb ik meteen ijsblokjes in de vriezer gelegd, en ik kon dan ook meteen testen. Het was immers 12:00 uur geweest, dus waarom niet?!

Ik ben gek op vlierbloesem, en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze smaakvariant, dus die werd als eerste aan een test onderworpen. De “Elderflower Cobbler” ruikt helemaal niet zo mierzoet als dat ik gedacht had. Op de achterkant van de fles staat erg handig beschreven hoe je van het goedje uit de fles, een echte cocktail kunt maken. Eigenlijk komt dat neer op het juiste glas, en de juiste garnering erbij te pakken, want het drankje is al “af”.

Mooi glas gepakt, ijs erin, drankje erin en proost!

Eerste slok, “Oehhh dit is gevaarlijk spul!”

Het is niet mierzoet, het doet niet chemisch aan, en…….veel belangrijker, het is lekker!

Lekker fris, geen overdreven alcoholsmaak. Het drinkt fijn weg, maar geen ‘breezer-effect’ En daarmee bedoel ik je slaat het niet achterover als limonade….

Het doet mij nog het meeste denken aan een Gin&Tonic, die drink ik met Rose Lemonade moet ik erbij zeggen, maar toch.

Dit zegt Hooghoudt zelf op hun site;

Hooghoudt, Smaakmaker sinds 1888, werkt samen met Smaakmakers van nu. Meester-distilleerder Frank Leystra maakte deze ready to serve cocktails. De originele receptuur is door bartender Lennart Deddens geïnspireerd op 19e-eeuwse cocktails.

In de 19e eeuw gebruikten Amerikaanse bartenders in veel cocktails Holland Gin, hun naam voor Nederlandse jenever. Met Bartender’s Choice geniet je thuis van de mooiste cocktails uit deze vervlogen tijd.

Bron; http://www.bartenderschoice.nl/

En dat klopt ook wel, een makkelijke manier om een cocktail te serveren. Niet moeilijk, geen bijzondere ingrediëntenlijst, gewoon een lekkere cocktail! Met de Bartender’s Choice heeft Hooghoudt een sterke troef in handen deze zomer, ik verwacht hem veel tegen te komen op feestjes. Ik heb in ieder geval een fles koud liggen voor de eindeloze, zwoele zomeravonden. Nu het weer nog 😉

Waar te koop; de bartender’s Choice van Hooghoudt is te koop bij de Albert Heijn

Welke smaken; Ginger Daisy, Elderflower Cobbler en Cucumber Delight

Inhoud; de flessen hebben een inhoud van 0,7 liter

Prijs; 8,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *