Biggetjes in een jasje

Deze dagen staan bij ons thuis vooral in het teken van gezelligheid, maar voor sommige mensen zorgt het ook voor de nodige ‘stress’ Ik hoop dat ik deze weken met recepten voor hapjes, voorafjes, gerechtjes en zoetigheden deze ‘stress’ een beetje kan verminderen. Zoals altijd zijn de recepten lekker, leuk om te maken (ook met de kinderen) en zeker niet moeilijk! Heb je nog vragen? Je kunt me altijd vragen stellen via facebook, twitter of instagram geen enkel probleem! Deze feestdagen komt het helemaal goed…..

Met dit recept maak je ongeveer 30 hapjes

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje bladerdeeg, ontdooid.
  • 1 blikje cocktailworstjes
  • mosterd of mosterdsaus, vind je dit te “pittig” dan kun je tomatenketchup nemen.
  • melk om mee te bestrijken
  • optioneel sesamzaadjes om te versieren.

Ik gebruik een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius, een bakplaat bedekt met bakpapier en een kwastje om mee te bestrijken.

Wat ga je doen?

Neem een plakje bladerdeeg en snij deze in drie (ongeveer) gelijke repen. Het makkelijkste is het bladerdeeg op het papiertje meteen in repen snijden als deze nog bevroren zijn. Laat deze dan rustig ontdooien terwijl je de cocktailworstjes in een vergiet laat uitlekken.

Haal een reep bladerdeeg van het papiertjes af, en leg de “plakkerige” kant naar boven. Dit werkt vaak stukken makkelijker.

Smeer het reepje in met een dun laagje mosterd, mosterdsaus of tomatenketchup, net wat je lekker vind en leg het worstje erop. Leg deze aan het begin van het reepje en rol deze helemaal op.

Leg het ‘rolletje’ met de naad naar beneden op de bakplaat, en herhaal dit met de rest.

Afhankelijk van hoeveel worstjes er in je blik zitten, heb je misschien niet het hele pakje bladerdeeg nodig, kijk hier van tevoren eventjes naar.

Leg de rolletjes op nette afstand van elkaar, want ze ‘groeien’ nog iets in de oven.

Besmeer ze met hulp van een kwastje in met de melk en strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes overheen.

Zet het bakblik in het midden van de oven gedurende 15 minuten, na 10 minuten even kijken. En zo nodig de baktijd steeds met 5 minuten verlengen. Elke oven is anders, dus blijf opletten.

Laten afkoelen op een rekje, en mooi serveren op een bordje

Geniet ervan!

Babsjuh

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *